Any Larreula, 75 anys!

Aquest any 2016, els gínjols estem de celebració, un dels nostres autors, l’Enric Larreula celebra el seu 75è aniversari!

L’Enric, que ens va explicar que té un ginjoler al seu jardí, 9034enric_larreula_pés un escriptor en llengua catalana de gran recorregut en contes infantils i juvenils que va néixer a Barcelona molt a prop de la Basílica de Santa Maria del Mar.

De ben petit va mostrar interès per la creació literària dibuixant i creant els seus còmics i tot i que va començar a treballar de molt jovenet en una fàbrica, mai va deixar de formar-se en una de les seves passions, el dibuix.
Un problema de visió el va allunyar de la tasca com a dibuixant sèries d’aventures a la ja desapareguda Editorial Bruguera. Va deixar de dibuixar, però no el món editorial on va seguir desenvolupant tasques comercials.

Als anys seixanta es va incorporar a fer classes de llengua catalana a Òmnium Cultural i posteriorment es va matricular a la Universitat on es va llicenciar en Filologia Catalana i va desenvolupar tasques de professor a la Universitat de didàctica de la llengua i llengua catalana.

Va començar a escriure quan va haver de deixar de dibuixar, en un primer moment material didàctic i  a la dècada dels vuitanta literatura catalana. Majoritàriament s’adreça a un públic infantil i juvenil tot i que també escriu per a adults.

L’Enric ha rebut diferents premis literaris, entre d’altres, el Premi Crítica Serra d’Or de literatura infantil 1984 pel conte Marduix  Premi Pere Quart d’humor i sàtira de l’any 1990 amb l’obra La propina i, una altra vegada, l’any 2000 amb La dutxa o el Premi Lola Anglada de contes breus per a nois i noies l’any 19900aeb5e27d1 per Contes per a un món millor. 

L’any 2009 va entrar a formar part de la nostra família ginjolera i en la nostra Col·lecció Ginjoler on va publicar el 6è títol de la col·lecció: El fabricant de fum il·lustrat per l’Eva Sans.

Kurt de Koll haurà de fer mans i mànigues per arreglar la seva màquina de fer boines, i així evitar treure tan de fum. El què no sap és quin sorprenent final li espera.

És per això que des de l’editorial volem oferir l’activitat “Hora del conte en llengua de signes” a totes aquelles biblioteques, escoles i d’altres centres interessats.

Teniu l’oportunitat de gaudir d’aquesta activitat amb el Fabricant de fum, on podreu felicitar en persona a l’Enric Larreula que hi participarà, el proper dilluns 22 de febrer a les 18h a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí. La interpretació es realitzarà a través d’APSO.

Moltes felicitats Enric!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s