Anna Llenas

Anna+LlenasSempre amb un somriure, l’Anna Llenas és una apassionada del collage. Les tisores i la pega van a munt i avall mentre crea els seus personatges i els acoloreix amb mil i un colors!

Títols a la col·lecció: EL SOL FA TARD

Això és el que ens ha dit…

-Defineix-te amb tres qualitats: emocional, creativa i dispersa (en resum: cervell dret total!!)

Quan eres una nena, què volies ser de gran? Pintora!!!!! (no sé si està ben dit, però jo ho deia així)

De petita t’agradava dibuixar? Alguna anècdota? Doncs per exemple, m’agradava molt dibuixar dins el cinema. M’emportava llibreta i llapis de colors i encara que fos fosc provava de dibuixar el què veia. Recordo que la meva primera pel·lícula va ser E.T. i vaig dibuixar les escenes que més m’impactaven. També recordo el monstre llafiscós “Java” de “El Retorno del Jedi” i la família Trapp sencera…. (en aquesta última, em va portar més feina dibuixar els 7 germans i no perdre el fil de la peli!!)

Quan vas decidir dedicar-te a ser il·lustradora de contes infantils? Doncs ja va ser de gran. Ja il·lustrava professionalment des de feia més temps en altres formats, però només farà 7 anys que vaig començar en el món dels contes…. I m’encanta!

De la idea al conte: quina és la teva metodologia de treball? He dit que era dispersa…. Ho recordeu?
Tot i així miro d’imposar-me un metodologia de treball, és cert. Primer normalment sol ser la idea, (que no prové sempre del cap, sinó que sovint neix en forma de dibuix) i després vaig donant-li forma, buscant la història, personatges o atributs que la complementin… per acabar-la de lligar bé. També m’agrada molt deixar-la reposar i madurar. A nivell gràfic primer faig els esbossos, després l’storyboard i finalment els originals o dibuixos a color.

Què són per a tu els contes Ginjoler?
Els contes Ginjoler són una genial idea; són la oportunitat per a què petits i no tan petits puguin gaudir de les històries, imatges i cançons dels contes però amb la llengua de signes! A més a més, per mi, Ginjoler també representa el fet de treballar en equip, i la gent que hi ha al darrere la sento com una família divertida, esbojarrada i ben avinguda.

Digues un desig…
Doncs, per exemple, que m’encarreguessin de fer un llibre d’algun país exòtic com ara Mèxic i hagués de viatjar allà per documentar-me, conèixer la gent i compartir.

Moltes gràcies Anna!!