Joan M. Celorio

El Joan, Txelo, Thelorius, Celorio… És un dels nostres Ginjoautors. Vam gaudir de les seves il·lustracions en un altre dels nostres contes: Quin embolic còsmic! amb text de la Montse Balada. Ara ha tornat amb un estil molt diferent de l’Estelèrius, i unes il·lustracions més comiqueres amb el conte On és la Pilota? Il·lustrat per una persona que coneix molt bé, la Paula Esparreguera.

El Joan, és un vilanoví autodidacta el dibuix i la pintura són les dues assignatures aque li van fer pujar nota al graduat escolar. Embruta papers, llibretes i tot el que li cau a les mans desde petit enlloc d’agafar apunts fins a entrar a l’escola Massana on va estudiar il·lustració i aprèn diferents tècniques. Ha participat en diferents Fanzines i suplements de diaris què fem? de la Vanguardia. Ha treballat en tallers d’animació, creació de personatges, exposicions col·lectives com la de la Fira Conte va! Va de contes, Watermelon, Mercadillo de la pelusa i també ha creat la imatge gràfica dels discos de grups musicals com la Zebrass Marching Band i Línia Maginot, Biscuit, Àrid…

P1000661

Al 2014 va publicar el ‘Mica en mica’, el seu primer disc/còmic en solitari i actualment està fent un vídeoclip d’animació i mil idees al cap en les que s’hi vol posar molt fort per tirar-les endavant.

Aquesta és la seva Ginjoentrevista:

Defineix-te amb tres qualitats:
No sé: postitiu és una, m’agradaria ser més ordenat, i disciplinat.

Quan eres una nen, què volies ser de gran?
Pilot d’algo: avions, camions, cotxes de carreres, motos…

De petit t’agradava dibuixar o et decantaves més per la música? Alguna
anècdota?
Totes dues, és l’únic que sé fer. Ara intento juntar-les, a veure que va sortint

eix-agenda-50693Quan vas decidir dedicar-te a la música?
Inconscientment als 6, quan mons pares em van apuntar a piano clàssic. Conscientment als 13, quan vaig deixar el piano i vaig pillar laguitarra eléctrica.

Amb quines tècniques de dibuix i color et sents més còmode?
M’agrada provar diferents tècniques, però el procés d’esboç amb llapís o boli, és el que més disfruto, o em noto més lliure.

De l’esboç a la il·lustració: quina és la teva metodologia de treball?
Sempre treballo primer a paper i després escanejo i passo a l’ordinador. Rarament treballo directe amb l’ordinador.I si, per exemple,  tot el treball el faig manual, igualment passa per l’escàner i l’envio digitalment.

Què són per a tu els contes Ginjoler?
Qui em va obrir les portes, i em va donar confiança per fer el que faig. Quan hi ets més a dins, veus el treball d’equip, de gent que creu en la literatura infantil, i d’oferir un producte, amb el llenguatge de signes inclós, que a part de les histories, et fa millor persona.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?
Entretenir.

Digues un desig…
Ser una estrella del rap!

jthelorious1_670