MONTSE PANERO

La Panero, que és com la coneixem, és una actriu que es va creuar amb els nostres contes ja fa uns quants anys. Contacontes i animadora infantil ens deixa amb la boca oberta cada vegada que la veiem dalt d’un escenari, i dels escenaris la vam fer baixar perquè ens expliqués un conte. Un conte carregat de petons que ens feia passar-ho d’alló més bé, i ho va fer! Va escriure el conte de Sito el besito el més petit de la família beso… Un petó que tot i pertànyer a aquesta familia tan petonera no suporta que li facin, ni fer petons i per això decideix anar a córrer món per tal de descobrir nous petons.

c8a9d0925c

Tots els petons del món, és el conte número setze de la nostra col·lecció Ginjoler i la Panero es fa un fart de repartir petons allà on va. Ella és la segona en passar per la nostra Ginjoentrevista, i això és el que ens ha contestat:

300x300Defineix-te amb tres qualitats:
Passional, generosa i responsable.

Quan eres una nena, què volies ser de gran?
Voia ser missionera (anava a una escola de monjes) i també cuidar animals.

De petita t’agradava actuar? Alguna anècdota?
M’inventava situacions i els hi feia creure als altres.e inventaba situaciones y se las hacía creer a la gente. De petita portava corrector bucal i anava a Barcelona al metge, quan anava al tren decidia preguntar a la gent on era el carrer al que havia d’anar. Posava diferents accents: argentina, mexicana…

Quan vas decidir dedicar-te a ser actriu?
Als vint anys, treballava d’administrativa i vaig tenir un accident de moto. Quan estava de baixa se’m va acabar el contracte i vaig decidir dedicar-me al teatre.

De la idea a l’espectacle: quina és la teva metodologia de treball?
Quan trobo una idea, un text que m’agrada, hi ha molt de treball de taula: llegir, adaptar el text i trobar l’escenografia. Després toca memoritzar i assajar.

Com va sorgir la idea de escriure un conte?
Un dia assajant una obra on el personatge explicava un conte vaig improvitzar un conte de petons. La Cesca Mestres, coordinadora de la col·lecció ho estava veient i va pensar que podria ser un bon conte. Em va proposar escriure’l i aqui va neixer Tots els petons del món.

Què són per a tu els contes Ginjoler?
Vinc d’una familia amb problemes auditius, així que estic molt sensibilitzada. La possibilitat de que persones sordes puguin disfrutar de la lectura i de la música em sembla fenomenal. Una gran col·lecció!

Digues un desig…
Fer una obra de teatre amb el meu conte i poder seguir fent gaudir els nens i nenes a través del teatre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s